Met een ligusterhaag kun jij snel een dichte haag maken. Dit voor meer privacy in de tuin, als erfafscheiding of om een strakke tuin te creƫren. Een liguster is een groenblijvende plant, die in hele strenge winters wel wat bladeren kan verliezen, maar in het voorjaar groeien de bladeren weer snel aan.

Ligusterhaag planten is dus een ideale oplossing voor mensen die snel resultaat willen zien. Het grootste nadeel van liguster is dat deze plant een heel sterk wortelsysteem heeft. Hierdoor kan het zijn dat de wortels in je tuin komen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het is dus belangrijk om bij het planten van een ligusterhaag rekening te houden met de juiste afstand tot objecten in je tuin.

Een ander nadeel van liguster is dat deze haag snel kan uitlopen. Je ziet dit met name aan de onderkant van de haag, waar de takken langzaam maar zeker gaan hangen. Dit komt door het sterk wortelsysteem, want de boom haalt dan voeding uit de grond voor de takken aan de onderkant van de haag. Om dit tegen te gaan kun je een ligusterhaag snoeien.

Een liguster is een plant die eigenlijk overal goed groeit, en dat zeker 50 centimeter per jaar. Om een dichte haag te krijgen is het belangrijk om de haag in de zomer goed te snoeien. Dit kan ook vaker per jaar, om voor een mooie en strakke haag te zorgen. Deze snelgroeiende plant kun jij aanschaffen bij Haagplanten Heijnen.