Niks is lekkerder dan het genieten van de zon in eigen tuin, toch? We hebben al een aantal dagen kunnen genieten van het prachtige weer en het duurt niet lang meer voordat de zomer aanbreekt. Kan jouw tuin nog wel wat opknapwerk gebruiken? We willen natuurlijk onze tuin het gehele jaar door groen houden, maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij zetten een aantal handige, maar ook makkelijk toepasbare tips voor je op een rij.

Winterhard

Veel mensen zijn bang dat wanneer ze voor een groene schutting kiezen, ze in de winter zo de tuin van de buren inkijken. Best logisch, want de meeste bomen en planten verliezen in de herfst hun bladeren. De beukenhaag is winterhard waardoor deze ook in de winter genoeg privacy biedt. Schrik niet als de haag in de winter bruin wordt, dit hoort er bij. Let op: je moet de beukenhaag niet verwarren met de haagbeuk. Deze verliest namelijk wel een groot gedeelte van zijn blad in de winter.

Kunstplanten voor in de tuin

Heb je geen groene vingers? Geen zorgen, ook dan kun je het hele jaar lang genieten van een groene tuin. Wist je dat er kunstplanten voor buiten verkrijgbaar zijn? Tegenwoordig zijn kunstplanten een echte uitkomst. Het kan namelijk erg lastig zijn om voor bepaalde planten te zorgen. De ene plant heeft bijna geen water nodig terwijl de andere elke dag verzorging nodig heeft. Kunstplanten en kunstbomen voor buiten staan het hele jaar in bloem en hebben geen onderhoud nodig. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle palmboom om je tuin een tropisch tintje te geven of ga voor een klein bonsai boompje.

Goedkoper dan andere hagen

Over het algemeen is de beukenhaag in vergelijking tot andere hagen een goedkopere haag. Je koopt deze haag al vanaf €35,- voor 10 stuks. De haagbeuk is hierna de meest voordelige haag, die zit op de €40,- per 10 hagen. De taxushaag, ligusterhaag en laurier haag liggen een stuk hoger qua prijs. Uiteindelijk is het natuurlijk ook belangrijk dat je de haag mooi vindt, maar een lage prijs is een mooie bijkomstigheid.